STK'lar Basın Açıklaması Yaptı: Gölbaşı Ayakta

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Gölbaşı ilçesinin anayol ile göl arasında kalan alanı imara kapatacaklarına dair açıklamaları ilçede tepki bulmaya devam ediyor.

STK'lar Basın Açıklaması Yaptı: Gölbaşı Ayakta

Gölbaşı ilçesindeki Sivil Toplum Kuruluşları kurdukları platformla seslerini duyurabilmek amacıyla toplantı ve basın açıklaması etkinliği düzenlediler.
Binlerce insanın katıldığı etkinlikte ilk olarak Yüksek Şehir Planlamacısı Uğur Dündar, ilçe tarihinden bugüne kadar yapılan imar ve  süreçleri anlatarak alınan kararın ilçenin kültürel birliğini yok edeceğini, gerekli uygulamalar yapıldığında imara kapatmayla ilgili bir aksiyon almanın da anlamsız kalacağını ifade etti.

Daha sonra STK Platformu adına kürsüye çıkan Kenan Özdemir, alınan kararı kabul etmediklerini, insanları altmış yıldır yaşadığı bu güzel yerden bir açıklama yapmadan taşımanın uygun olmadığını ilçe halkı olarak uygun bir yöntem dahilinde ana yoldan alt tarafa bir veya iki kat imar beklediklerini bir basın açıklamasıyla ortaya koydu.

Basın açıklamasının ardından toplanan bir grup anayolu geçici olarak trafik akışına keserek seslerini duyurmaya çalıştılar. Kaymakam Tarık Buğra Seyhan toplanma alanına gelerek halkın istek ve taleplerini dinleyerek, mağduriyet yaşanmaması için ilçe halkının demokratik yollarla süreci yönetmesi gerektiğini, ilçe halkıyla beraber olduğunu, imar meselesi sorunu çözülünceye kadar sürecin bizzat takipçisi olacaklarını belirttiler.

Kısa süreli kesilen trafik akışı yeniden  sağlanarak basın açıklaması toplantısı sona erdirildi.